‘A world of exclusive pottery, vases and home accessories’

Samenwerking met Kunstenares Milou

22 februari 2023

Wist je dat wij naast ons gekleurd glaswerk ook handbeschilderde vazen in collectie hebben? Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met kunstenares Milou van Schaik Martinet. Geïnspireerd door Flora en Fauna komt Milou ieder seizoen weer met verfrissende tekeningen op onze bekende vazen. Extra bijzonder; elke vaas wordt geleverd met een uniek certificaat van echtheid.

Haar werk begon heel puur aan de keukentafel, waar ze zowel voor als na het eten maar bleef zitten om te kunnen tekenen. Een familielid zag haar werk en vroeg haar ‘Waarom ga je er niet iets mee doen?’. Tot op dat moment was een commerciële insteek nog niet in haar gedachten opgekomen. Maar het idee om van haar passie haar werk te maken maakte haar intens gelukkig. Dus; zo gezegd, zo gedaan. Begonnen in een kleine ruimte op een industrieterrein, is ze nu onderdeel van het ArtCenter in Aalsmeer waar ze een heel gezellig atelier van heeft gemaakt.

Voor het schilderen van de vazen gebruikt Milou acrylverf, die ze laag voor laag aanbrengt tot de meest verbluffende resultaten. Als laatste laag werkt ze de vaas af met een beschermingslaag. Hierdoor gaat de vaas niet alleen mooi glimmen, dit zorgt ook een een stukje bescherming. Desalniettemin is het wel aan te raden voorzichtig met de vazen om te gaan, zet ze niet in de vaatwasser en maak ze eventueel schoon met een zachte iets vochtige doek.

Zit jouw ontwerp er niet tussen? Milou schildert ook in opdracht! 

Let op: doordat de vazen een lange ‘droog-tijd’ hebben, kan het zijn dat je bestelling wat later geleverd wordt dan je van ons gewend bent. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de vaas op z’n mooist bij jou bezorgd wordt!

Op zoek naar een echt kunstwerk in jouw interieur en/of shop? Zoek dan niet verder.