‘A world of exclusive pottery, vases and home accessories’

Jute: van lamp tot waterdichte pot

7 januari 2020

De collectie jute potten van Vase The World bestaat uit een lijn met duurzame, handgemaakte binnenpotten. De potten hebben een verhaal. Een geschiedenis. Ooit geproduceerd als lamp gaat hij nu als sfeervolle binnenpot door het leven. Vase The World heeft oog voor innovatie en duurzaamheid en recyclede deze voormalige hanglamp tot een catchy handgemaakte en waterdichte binnenpot.

Tijdens een inkoopreis aan Azië stuitte Vase The World op een natuurlijke jute hanglamp. Het materiaal, de uitstraling en de duurzaamheid van jute past uitstekend binnen het assortiment van Vase The World. De, van oorsprong, jute hanglamp werd met innovatief oog onder de loep genomen en handmatig vermaakt tot een waterdichte jute binnenpot. Het frame van de lamp werd omgebouwd, een waterdichte binnenbak geplaatst en voilà: de jute pot was een feit.

Het groene karakter van jute past uitstekend binnen het assortiment van Vase The World. Jute is een natuurproduct en vindt zijn herkomst in de juteplant. De juteplant groeit veelvuldig in Azië (o.a. Vietnam). Jute is CO-2 neutraal en biologisch afbreekbaar. De milieu-impact van jutevezels is relatief laag in vergelijking met ander textiel. Milieuvriendelijk, duurzaam en een lust voor het oog.

De jute potten van Vase The World zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Bekijk de gehele Jute collectie hier of op Instagram.